Kip met Gerst-Miso, Aubergines, Sjalotjes, & Chipotle Chili vlokken
Nog een maand en dan is het Winter.
Het seizoen om te koken en bakken met traditionele kruiden en specerijen. In dit recept draait het om de heerlijke rijke smaken en aroma's uit de aziatische keuken.
Een kookstijl waar zoet, zuur, zout, pittig en bitters samen met umami elk een belangrijke rol spelen. Basisingredienten zijn rijst, sojasaus, gember, knoflook en chilipepers.
Recept geinspireerd door Rukmuni Iyer met een eigen twist.
Ingrediënten
. 1 el gemalen gember van Terre Exotique
. 2 tl gedroogde en gecrushte knoflook korrels van Terre Exotique
. 2 el sesamolie van Terre Exotique
. 2.5 el gerst-miso
. 3 el agave siroop van Terre Exotique
. 1 tl chipotle chili vlokken van Terre Exotique
. 2 el sesamzaad van Terre Exotique
. 350 gram aubergines
. 3 sjalotten
DRESSING
Voorbereiding
10 minuten werk:
Oven voorverwarmen tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch
Bereidingswijze
Leg in een mengkom: gehalveerde kippendijen, aubergines en sjalotten.
Zet de braadslede 30 minuten in de oven en zorg dat de kip mooi gourbruin en vooral gaar is.
Bereid nu de dressing door de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en de sojasaus te mengen. Druppel deze vervolgens over het gerecht.
Maak het bord af met de al dente rijst en bestrooi alles met de dunne schijfjes bosui.
Eet smakelijk!
De gebruikte Ingrediënten: