Pompoencurry
Al ruim een maand geleden deed de herfst zijn intrede.
Het seizoen van warme herfstkleuren, frisse ochtenden, koele nachten en typische Herfst producten zoals pompoen, goudreinette en stoofpeertjes.
2 specerij mengsels die curry gerechten met hartige, zoete en aardse aroma’s warm, diep en rijk maken zijn Curry de Madras en Masala Garam. De aardse en verwarmende tonen van deze beide specerij mengsels combineren bijvoorbeeld fantastisch met de zoetheid van de pompoen in een pompoencurry.
Ingrediënten
. 2 eetlepels olijfolie arbequina. 3 tenen knoflook
. 1 ui
. 3 tl raz el hanout van Terre Exotique
. 800 gram pompoen blokjes
. 400 gram bloemkool roosjes
. 3 tl curry madras van Terre Exotique
. 3 tl garam massala van Terre Exotique
. 1 tl cayennepeper van Terre Exotique
. 400 ml kokosmelk
. Naanbrood
. Mango chutney van Terre Exotique
Bereidingswijze
1. Verwarm olijfolie in de pan.
2. Fruit ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur
3. Voeg Raz el Hanout toe en bak 1 minuut mee op middelhoog vuur
4. Voeg pompoen en bloemkool toe en bak 4 minuten rondom op hoogvuur
5. Vuur laag zetten
6. Curry madras en Garam massala toevoegen en 2 minuten op middelhoog vuur bakken
7. Kokosmelk toevoegen
8. Breng aan de kook
9. Vuur laag en 25 minuten laten stoven met deksel op de pan (af en toe omroeren)
10. Serveer met naanbrood en mango chutney
Eet smakelijk !
De gebruikte Ingrediënten: