Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
.
Valpolicella DOC Classico Superiore "Campomasua"
Klik hier voor de link naar de Cooklovers WinkelDe familie Venturini kocht de Wijnmakerij Azienda Agricola Venturini Massimin[...]
!!! AANBIEDING !!! Scroll naar beneden NAAR DE 16 HERFSTSPECERIJEN ... of klik op deze link
Herfst specerijen
Al ruim een maand geleden deed de he[...]
Toepassingen van Japanse sojasaus
Omdat sojasaus een vrij hoog zoutgehalte heeft, hoef je eigenlijk helemaal geen zout toe te voegen aan het gerecht waar de soja saus aan is toegevoegd.
Gebruik je toch sojasaus, voeg deze dan toe nadat je zout hebt toegevoegd aan je gerecht.Door het zoutgehalte kan de saus ook als specerij aan tafel worden aangeboden, voor [...]
GESCHENKEN
Al sinds wij ons bedrijf zijn gestart in 1995 verzorgen en distribueren wij geschenken voor vele verschillende gelegenheden; Van relatie-geschenken tot geboorte- geschenken, van recept- geschenken tot verjaardagscadeaupakketten, wij hebben het in huis voor u.
Bij elk product in een geschenkpakket leveren wij de product informatie met omschrijving, toepassingen,[...]
Mosselen, mussels, moules, mejillones
& de wijnen
In principe gaat vanaf de 2e week van juli het mosselseizoen formeel van start. En kunnen we van de mosselen blijven genieten tot half april het jaar daarop.
Dit bijzonder culinaire weekdiertje is zo veelzijdig te bereiden, dat we een aantal Gerechten op een rijtje hebben gezet.
Op deze Mossel-pagina [...]
Miso: Toepassingen
Algemene toepassingen per soort miso:
1. Lichtere miso's: soepen, dressings, spreads en sauzen.
2. Donkerdere miso's: zwaardere gerechten zoals roerbakgerechten, gegrilde of gebakken gerechten, noedelgerechten en in vegetarische hamburgers en andere vleesanalogen die baat hebben bij meer h[...]
Wijn en Spijs adviezen bij Barbecue gerechten
20 juni was de lente 2024 voorbij en de zomer heeft zijn intrede gedaan; het Barbecue seizoen is gestart! Bier is vaak de alcoholische versnapering waar aan gedacht wordt bij een BBQ, maar ook wijn is een fantastische begeleider van grill gerechten.
Met een mooie wijn in je glas maak je de[...]
De asperge wordt gezien als voorbode van de lente.
We kunnen er alweer bijna van genieten, want traditioneel gezien duurt het ‘asperge-seizoen’ van eind april tot eind juni.Start april zien we de parmantige kopjes van de verse groene asperges weer boven de velden uitkomen. En op 24 juni, de dag van het Sint Jansfeest moet de plant rusten en stoppen de boe[...]
Asperge-Wijn pakketten met 10% Korting
ASPERGES …
… met gesmolten Boter
En verder niks op het bord.Wijnadvies: een niet-gerijpte of licht eiken Chardonnay zoals
foto boven: een deel van het assortiment kaviaar van Caviar Giaveri
KAVIAAR !!
“Kaviaar importeren ? Nee joh, die markt is allang vergeven. De concurrentie is nog groter en gemener dan bij Drank of Delicatessen en de wer[...]
foto boven: Landkaart Spanje met bij de rode pijlen: wijngebied Priorat DOQ
PRIORAT ... RODE WIJN DIE JE BLIJFT VERRASSEN
Daniel Schuringa (eigenaar Cavad'or exclusives en CookLovers) is een groot liefhebber van [...]
LA GRAND TAILLE, WAAR IK MIJN 'SEC' VOND ...
Bij elke meeting, lunch of diner met onze specerij leverancier Terre Exotique in Tours werd mijn glas volgeschonken met een heerlijke 'methode traditionelle' (bubbel) of lekkere crisp-droge witte wijn. Al na het 1e glas was mijn nieuwsgierigheid zodanig geprikkeld dat ik mij meer in de wijnen va[...]