[ERROR]

Product & Producent

Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten

Pagina's : 12345
Amami Oshima Island is een wild en ongerept eiland van de Nansei-archipel, dat zich uitstrekt van Kyushu tot Taiwan. Daar voedt de heilige natuur nog steeds veel legendes en animistische overtuigingen. Het oerwoud herbergt daar altaren waar een vereerde steen op de troon staat die de rol van genie van de plaats speelt. Dit wonderbaarlijke eiland heeft een uitzonder[...]
Koffiebonen ... Ook zo'n pracht wereld  Het pracht bedrijf onder leiding van wereldreiziger Erwann de Kerros, Terre Exotique zoekt al 20 jaar de wereld af om onze Culinaire ervaringen te vergroten en ons te blijven verrassen. Samen met Cavad’or exclusives streven ze ernaar om het aanbod te versterken door een aaneenschakeling van: kwaliteitsondersteuning, logis[...]
Het verhaal achter onze producten met truffel De geschiedenis van de familie Savini gaat terug tot de jaren '20. Al 4 generaties.  Giuseppe Savini was een boer uit Balconevisi, een klein stadje op de heuvels bij San Miniato. Zijn passie was om op truffeljacht te gaan met zijn trouwe hond. Een van zijn zoons Zelindo was verantwoordelijk vo[...]
Wat zijn de verschillen tussen Cava, Champagne, Spumante en Frizzante ? Wat is het verschil tussen een Champagne & Cava? Beide ondergaan de tweede fermentatie in de fles (door toevoeging suikerriet en gistcellen aan de stille wijn in de fles) Duur 2e fermentatie: Champagne minimaal 15 maanden voor eenvoudige en minima[...]
Wijze van beschrijven van de Koffiebonen Bitterheid: gewenst tot op zekere hoogte, zeer aanwezig in robusta's. Zoals de kenmerkende smaak van donkere chocolade. Vaak evenredig met de duur en de temperatuur van het roosteren van de bonen. Body: dit is de mate van de textuur of volheid in de mond. Het staat in verband met de vi[...]
Vanille stokjes; een eerste introductie De naam "vanille" komt van het Spaanse "vainilla" wat "Peul" betekent. Ze zou afkomstig zijn uit Midden-Amerika en meer juist uit een gebied dat zou gaan van Mexico naar Guatemala via Belize en Honduras. Er wordt gezegd dat de Azteken het al gebruikten om de bitterheid van chocolade zoeter te maken. De Totonacs, inwoners van de[...]
De Legende De legende gaat dat toen Alexander de Grote in 326 v.Chr van plan was Kasjmir te veroveren, hij op een herfstavond zijn kamp opzette op een vlakte. 'S Morgens werd hij wakker en zag zijn leger te midden van een oceaan van paarse bloemen die, als bij toverslag, van de ene op de andere dag waren verschenen. De 120.000 soldaten, verlamd door dit verbazingwekkende t[...]
Het oogsten van saffraan: Het oogsten start met de koele ochtenden van oktober in de regio Khorasan, in Noord-Iran, wanneer 1.600.000 handen aan het werk worden gezet. 800.000 mannen en vrouwen zijn op dat moment deze bloemen aan het zoeken (het hele seizoen duurt maar ongeveer 20 dagen en elke bloem leeft maar 1 dag) en houden de lucht in de gaten om ervoor te zorgen dat hun we[...]
Saffraan: uiterlijk, aroma en smaak Hoe ziet saffraan eruit? Deze specerij komt in de vorm van dieprode, ietwat roest- oranje gekleurde zeer dunne strengen, draden genoemd met een diffuus uiteinde.De aroma's van saffraan Deze betoverende specerij geeft aromatisch florale basistonen vrij met delicate geuren van geouderde b[...]
Saffraan in een paar gerechten Alle stoofschotels in een saus en vooral oosterse gerechten zijn overheerlijk met saffraan. Probeer deze ideeën eens uit: • Tajine van witvis gepocheerd in een geeloranje citrusvrucht… • Geroosterd lamsvlees in zijn eigen sap geserveerd met knapperige groenten. • Herfstgroent[...]
Specerijen en Ayurveda: een verhaal van symbiose.  Volgens voorouderlijke ayurvedische tradities wordt kurkuma, ook wel Indiase saffraan genoemd, beschouwd als een natuurlijke remedie waarvan de voordelen voor de gezondheid zouden worden versterkt wanneer ze in combinatie met zwarte peper culinair worden gebruikt. Verwen uzelf elke dag met dit heerlijke mengsel van authentieke en[...]
Mythen over de Cubebe Peper (staartpeper) in de geschiedenis Met Shiva als een heilige beschermer, klimmen de lianen met de trossen Cubebe-peper in een boom die bekend staat als Rudraksha, 'het oog van Shiva' (Rudra is een andere naam voor Shiva en Aksha betekent 'oog' in het Sanskriet). Volgens de legende had de god Shiva tijdens meditatie een visioen over de verlangens e[...]

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster