[ERROR]
>

 kaviaar-display

foto boven: een deel van het assortiment kaviaar van Caviar Giaveri

KAVIAAR !!

“Kaviaar importeren ? Nee joh, die markt is allang vergeven. De concurrentie is nog groter en gemener dan bij Drank of Delicatessen en de wereld eromheen zo 'schimmig' ... daar begin ik nooit aan”.  Dat waren de woorden van Daniel Schuringa eigenaar van Cavad'or exclusives en Cooklovers.

Tsja ... dat waren woorden van Daniel Schuringa tot het jaar 2016.

Totdat een van de beste vrienden van Daniel, Sebastien Burguignon, de functie van Commercieel directeur ging bekleden bij een kaviaar kwekerij in Bordeaux.

Daniel en Sebastien kennen elkaar vanuit de samenwerking met een Cava producent.

Daniel gunde hem een markt in Nederland, maar stond nog steeds achter zijn idee de markt van de kaviaar niet te betreden. In het jaar 2016 stond Cavad'or exclusives met een gevarieerd aanbod op de Horeca beurs Wine Professional in de Rai.:

*De Specerijen van Terre Exotique
*Rioja wijnen,
*zelfbedachte Cocktails met o.a. een groot Vermout merk
* iItaliaanse Vodka
* Spritzone
* de eerste Tomaten Gin die op de Nederlandse markt werd gebracht

Sebastien kreeg een prominente plaats in de stand om via dit platform de Nederlandse markt te betreden. Maar wat gebeurde er: De kaviaar bleek een enorm succes!! O.a. een chef die juist zijn 3e Michelin ster had ontvangen bestelde direct 1 kilo Oscietra. Er volgden vele andere restaurants  die dit bijzondere product op de kaart wilden gaan voeren

steur-in-handen

foto boven: een jonge Acipenser Transmontanus (white sturgeon)

Aan dit onverwachte succes kon Daniel niet anders dan een vervolg geven. Hij proefde en studeerde net zo lang tot hij het product als een specialist kon aanbieden, deed onderzoek naar de kaviaar markt in Nederland, selecteerde die producten die hij vond passen bij zijn totaal assortiment, bezocht de kwekerij in Bordeaux om het proces van kweken en de eigenaren beter te leren kennen en…. introduceerde pracht Kaviaar van een onbekend merk op de Nederlandse markt!

In dat jaar en de 2 daarop volgende jaren werd er ongelooflijk veel van deze kaviaar in Nederland afgezet via een fantastisch Frans restaurant (Brasserie Bodon) in Amsterdam. Restaurant Red waar zijn vriend Clemens Schalkwijk werkzaam was. Het was ook deze zaak die onze eerste import Beluga kaviaar ging afnemen. Spoedig volgden een sterrenzaak ('t Koetshuis) in Bennekom, de oudste horeca zaak van NH (d'vijff vlieghen), een restaurant met 3 michelin sterren (de Leest) en nog vele andere restaurants verdeeld over heel Nederland het voorbeeld.

Ons assortiment Kaviaar van Caviar Giaveri

 veel-kleine-steurtjes

foto boven: bassin vol met jonge Acipenser Transmontanus (white sturgeon)

WAAROM CAVIAR GIAVERI IN ONS ASSORTIMENT KWAM

Het vinden van nieuwe kaviaar leveranciers is makkelijk. Er zijn vele merken op de markt. En al die merken willen maar wat graag door een platform als Cavad'or exclusives gedistribueerd worden. Het grootste percentage van deze aanbieders zijn doorverkopers die hun eigen label op de tinnetjes laten plakken, maar niets met het kweekproces te maken hebben gehad.

Echte kwekerijen die het hele proces (van 'geworpen eitje door zelf gekweekte steur vrouwtjes' tot en met oogsten en verpakken van de eitjes/ kaviaar)blijken heel schaars te zijn op deze wereld.

Het zijn de kwekerijen met een breed scala aan zelf opgevoede Steur soorten en daarmee een uitgebreid assortiment aan Kaviaar-Varianten van Top Kwaliteit waar Cavad'or exclusives zijn naam aan wil verbinden.

De 6 factoren die ons er uiteindelijk toe hebben bewogen om de samenwerking aan te gaan met Caviar Giaveri in Treviso Italie zijn:
1.Familie-bedrijf (vader, moeder en 3 dochters),
2. meer Passie voor de kaviaar-cultuur dan enkel vanuit Commercieel oogpunt
3. De 'marketing-technisch subtiele en nette touch'
4. directe IMPORT bij de Kwekerij vandaan
5. NIEUW op de Nederlandse markt en ...
6. TOP KWALITEIT !!

steur-baerii

foto boven: Acipenser Baerii (Siberian sturgeon)

4 (VAN DE 8) STEUR SOORTEN VAN CAVIAR GIAVERI BESCHREVEN

Siberian * Siberische steur * Baerii

Gewicht: 8 - 40 kg … tot 3 meter lengte
Oorsprong: bassins in Siberie en het Baikal meer
Leeftijd: 6 - 8 jr

Een van de kleinere soorten en ZOETWATER.

Kaviaar omschrijving: medium-grootte, donker tot licht bruine eitjes met een delicate hazelnoot en verse boterige smaak.
Deze kaviaar is licht ziltig en heeft een subtiele smaak van amandel.

ziltige en aardse smaak, met gedroogd fruit finish

 

Transmontanus * Witte steur 

Gewicht: > 800 kg en ruim 4 meter
Oorsprong: Grote of Stille oceaan van Alaska, Californie San Francisco en de Bay of Vancouver
Leeftijd: 11 jr

Kaviaar omschrijving: boterachtige aroma’s met houtachtige tonen. Fris, subtiel en zacht. Walnoot tonen in nasmaak

 

Oscietra  * Gueldenstadtii of Russische steur

Gewicht: 200 kg en kan meters lang worden
Oorsprong: Kaspische, Zwarte Zee & Azov zee.
Leeftijd: 10- 14 jr ... tot 80 jaar oud

zwemt terug uit zee in ZOETWATER om te paaien

Kaviaar omschrijving: Deze kaviaar bestaat uit middelgrote stevige en sappige eitjes, variërend in kleur van amber, donkerbruin tot lichtgrijs tot  zelfs goud- bruin. In de mond ervaart u na een fijne ‘pop’ een crispy, frisse, boterachtige, nootachtige (cremeachtige walnoot smaak), licht fruitige (gedroogd) en zilte smaak wat haar zo aantrekkelijk maakt.
mild, licht zilt en nootachtig (cashew & walnoot)

 

 Sevruga  * Stellatus

Gewicht: +/- 25 kg en nooit langer dan 1,5 meter
Oorsprong: Kaspische & Azov Zee
Leeftijd: 9 - 12 jr … piek kwaliteit als steur 20 jaar oud is

Kaviaar omschrijving: delicaat, unieke smaak, als u ervaring heeft met ‘ wilde kaviaar’ dan is dit daarmee vergelijkbaar met dezelfde tonen van verse walnoten

 

RESTAURANTS & ONZE KAVIAAR

Een aantal regelmatige afnemers:

't Broederenklooster * Zutphen * Hotel & Restaurant:
*Oscietra Imperial

't Bergpaviljoen * Amersfoort *  Restaurant:
*Baerii Classic

Restaurant Adriano * Heveadorp * Restaurant:
*Oscietra Classic
*Beluga-Siberian
*Baerii Classic

Restaurant Bakboord * Almere * Restaurant:
*Oscietra Classic

Sabrosa * Soest * Restaurant:
*Baerii Classic

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster