[ERROR]
>
bereidingstijd: aantal personen:

Oesters gegratineerd in witte wijn Terre Exotique-stijl

De smaak van oesters word vaak beschreven als zout, zilt en licht zoet. Hun textuur is net zo uniek en biedt een taaie maar licht glibberige sensatie. De smaak kan variëren op basis van het type oester en de plaats van herkomst. Sommige oesters zijn milder en zoeter, terwijl andere uitgesprokener en zilt zijn.

oester gegratineerd

 

Ingrediënten

. 2 dozijn oesters
. 3 sjalotten
2 eetlepels droge witte wijn
. 2.eetlepels citroensap
. 3 eetlepels crème fraiche
. 1 theelepel paneermeel per oester
. 2 snufjes oesterpeper
. 1 snufje fleur de sel
. extra vergine olijfolie

 

 

 

Bereiding

 1. Maak eerst de vulling van tevoren klaar. Fruit de fijngesneden sjalotten in een scheutje olijfolie. Voeg als ze beginnen te kleuren de witte wijn, het citroensap en de oesterpeper toe. Laat inkoken en haal dan van het vuur. Voeg de crème fraîche toe, meng goed en zet opzij.
2. Verwarm je oven voor op de grillstand (250°C).
3. Open vervolgens de oesters, verwijder het water en plaats ze plat op uw ovenrooster.
4. Doe in elke oester een theelepel vulling en strooi er paneermeel over.
5. Bak tot slot 5 tot 6 minuten op de hoge stand in de oven, net lang genoeg om het broodkruim bruin te laten worden.
6. Voor het serveren kun je nog verder op smaak brengen met oesterpeper en fleur de sel.

Eet smakelijk

De gebruikte Ingrediënten:

 

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster