[ERROR]
>

Saffraan in een paar gerechten


Alle stoofschotels in een saus en vooral oosterse gerechten zijn overheerlijk met saffraan.

Probeer deze ideeën eens uit:
• Tajine van witvis gepocheerd in een geeloranje citrusvrucht…
• Geroosterd lamsvlees in zijn eigen sap geserveerd met knapperige groenten.
• Herfstgroentesoepen, en vooral groenten uit de komkommerfamilie.
• Voeg saffraan toe aan een klassieke beurre blanc voor een exotische manier om een fijn visgerecht nog lekkerder te maken.

In Iran wordt saffraan gebruikt in de dagelijkse keuken en zelfs in thee! 


Wist je dat ...


In Iran is geen enkel gerecht compleet zonder ‘sabzi’ (groenten die worden gebruikt om een gerecht op smaak te brengen of te verbeteren), die worden geïnfuseerd of gewoon over het gerecht gestrooid voordat het wordt geserveerd!

Rijst, groenten en vlees worden allemaal geserveerd met verse dragon, koriander, peterselie, oregano of bieslook.

Hoewel saffraan de meest nobele van alle specerijen is, zijn er nog veel meer die in de dagelijkse Iranese keuken worden gebruikt: fenegriek, mosterd, komijn, koriander, kardemom, sumak, berberis (zuurbes) en kaneel.

Ons assortiment Saffraan producten

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster