Curry de veelheid aan varianten en ingrediënten …
U zou de complexiteit van de Indiase keuken kunnen vergelijken met een orkest met zijn verschillende noten, composities en instrumenten.
Van de Himalaya Hoogtes tot de stranden van Goa, de culinaire diversiteit van Moeder India is werkelijk buitengewoon.
De hoeveelheid en de soort specerijen dat voor elk recept wordt gebruikt, varieert van dorp tot dorp, elk huishouden heeft zijn eigen recept ...
Currypoeder is een subtiel en uitgebalanceerd mengsel van verschillende ingrediënten, een geheim dat sinds mensenheugenis van generatie op generatie is doorgegeven.
Inderdaad, de Maharadjahs gingen nooit het huis uit zonder hun eigen professionele specerijenmolen, of masalchi.
In de loop van de tijd, met de veroveringen en migraties, ontdekkingen en handel, zijn culinaire tradities geëxporteerd, uitgewisseld en samengevoegd.
Aan het einde van de 19e eeuw stond West-Indië onder Britse heerschappij en de Indiase arbeiders brachten hun curryrecepten mee, met lokale ingrediënten zoals Jamaica pimenta en Allspice, die toen het Colombo-recept vormden.
Milde Mauritius-massale is te vinden in elke keuken op Mauritius.
Raz el Hanout (wat letterlijk het beste van het beste of top van de winkel betekent) staat ook bekend als Noord-Afrikaanse curry ...
Welke kleur?
Het verschil in kleur is voornamelijk te wijten aan het soort ingrediënten en hoeveel daarvan wordt gebruikt.
Er zit veel kurkuma in gele curry, wat een zachtere curry met een licht zure smaak maakt.
Rode curry is intenser en heter omdat het veel chilipeper bevat, die vaak wordt gecompenseerd door paprika.
Groene curry is over het algemeen frisser en heeft iets minder complexe aroma's dan gele en rode curry. Het krijgt zijn mooie groene kleur van de verse kruiden die zijn gebruikt om het te maken (koriander, peterselie, selderij, citroengras).
Curry bijpassende Wijnen, Ingrediënten en een aantal CurryMengsels