[ERROR]
>

Wijze van beschrijven van de Koffiebonen


Bitterheid:
gewenst tot op zekere hoogte, zeer aanwezig in robusta's. Zoals de kenmerkende smaak van donkere chocolade. Vaak evenredig met de duur en de temperatuur van het roosteren van de bonen.

Body:
dit is de mate van de textuur of volheid in de mond. Het staat in verband met de viscositeit en de sterkte van de koffie.

Hoogte:
hoe hoger de koffiebonen worden verbouwd hoe groter de dichtheid van de boon en hoe harder de boon zal zijn. Ook zal het suikergehalte meer geconcentreerd zijn. Dit zorgt voor koffie met sterkere aroma's.

Zuurgraad:
gekenmerkt door een licht tintelende sensatie met dat van een citroen.

Aroma's:
alle sensaties die door de neus (en de keelholte) worden waargenomen die loskomen uit de geinfuseerde koffie (gekarameliseerd, fruitig, chocoladeachtig, bloemig ...).

Eind omschrijving:
dit is evenredig aan de duur dat de smaak en aroma's in de mond waarneembaar blijven, nadat u de koffie heeft doorgeslikt.

Klik hier voor ons assortiment Koffiebonen

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster