Mosselen, mussels, moules, mejillones met een Midden-Oosterse touch
Ook in november en december kunnen we van dit bijzonder culinaire weekdiertje genieten, en daarom delen we graag dit heerlijke recept.
Ingrediënten
. een 'pannenbodempje' arbequina olijfolie
. 3 teentjes knoflook
. 3 sjalotten
. 1 rode paprika
. 2 tl raz el hanout van Terre Exotique
. 1 tl colombo van Terre Exotique
. 1 el mapuche van Terre Exotique
. goeie handvol bosui
. 200 ml kokosmelk
GARNERING
Voorbereiding
10 minuten werk:
. de knoflook teentjes en sjalotten ontvellen en fijnsnijden
. snijd de rode paprika (friszoete variant)
. snijd de bosuitjes in fijne ringen
Bereidingswijze
. Schenk een 'bodemvullend' laagje olijfolie in een diepe pan.
. Fruit de fijn gesneden knoflook en sjalotten tot ze 'glazig' zijn.
. Voeg de specerijen mengsels Raz el Hanout, Colombo en Mapuche onder constant roeren toe.
. Doe nu de paprika en als laatste een deel van de de bosuitjes in de pan.
. Vul de pan verder met de mosselen en hussel alles door elkaar door.
. Giet de kokosmelk in de pan.
. Breng de mosselen, specerijen en groenten aan de kook en hussel af en toe alles door elkaar.
. Laat alles ongeveer 8 minuten koken vanaf het toevoegen van de kokosmelk met af en toe omscheppen.
. De mosselen zijn gaar als ze open gesprongen zijn. Belangrijk dit regelmatig te controleren.
Eet smakelijk!
De gebruikte Ingrediënten: