LET OP: wij zijn de enige distributeur van de ORIGINELE TRAPPEUR !! Er is imitatie op de markt.
Al sinds wij dit product importeren en distribueren staan wij bekend om dit Unieke Specerijen mengsel uit Canada.
Velen van u zullen er al mee in aanraking zijn gekomen en daarom is het nu tijd om u meer inzicht te geven in dit Pracht product.
Dit specerij mengsel is een typisch Canadese specialiteit die zout met zoet combineert ! Vooral de stukjes esdoornsuiker maken deze specerij zeer uniek.
Zie ons assortiment Trappeur producten
Deze mengeling is zeer toevallig ontstaan : de legende zegt dat een Canadese « trappeur » of pelsjager op een dag zijn pot esdoornsuiker liet vallen in een ‘ seasoning’ die hij juist had gemaakt. Om deze dure en zeldzame suiker niet weg te gooien, gebruikte hij de zout, peper, knoflook, ui en suiker mix op zijn bizonvlees … En het bleek heerlijk ! Zo ontstond een nieuw specerij mengsel. Nu een grote klassieker in Québec.
Zowel zout als zoet, zacht en pikant !
De basis bestaat uit korreltjes esdoornsuiker die de unieke smaak geven. Deze korrels ontstaan dankzij een zeer specifieke verdampingstechniek van de esdoornsiroop opeen temperatuur van 123.3 °C.
Esdoornsiroop is voor de Canadezen wat « baguette » voor de Fransen is of wat « gezouten boter » voor de Bretoenen betekent.
Een onmisbaar ingrediënt in de dagelijkse keuken, ondanks het feit dat de productie van esdoornsiroop lang en moeilijk is : voor één liter siroop heeft men 40 liter boomsap nodig en voor één kilo suiker bijna 100 liter !
Maar voor een uitzonderlijk product hadden ze ook een uitzonderlijk recept nodig : een mengeling van kruiden, zout en suiker en de « pelsjagers mix » was er !
Karakteristieken
Rijk aan aroma : zijn krachtige en warme aroma zullen u onmiddelijk verleiden. Maar het is zijn smaak die u definitief zal overtuigen.
- 100% naturel : de basisproducten van deze mengeling zijn volledig natuurlijk, zonder artificiële aroma’s of smaakversterkers.
- Te gebruiken zoals een fleur de sel : gebruik het zoals een gearomatiseerd grof zout in alle bereidingen : vis, rood vlees, groenten, pasta,…
Marco Verspeten chef/ mede eigenaar Sailor's Inn Bruinisse:
Deze melange van ahornsiroop knoflook ui zout en peper, geeft product een boost qua smaak. Marineer coquilles ermee, of strooi deze over wilde eendenborst en laatje verassen.